Kinesiologi

Jeg har arbejdet med kinsesiologi siden 1987 og er stadig imponeret over hvad man kan udrette med kinesiologi. Ordet ”Kinesiologi” betyder “læren om bevægelse” og er udviklet af den amerikanske kiropraktor George Goodheart i 1960érne. Metoden bygger på viden om fysiologi og anatomi, i kombination med den kinesiske viden om livsenergi. Kinesiologien er en helhedsterapi, der yder hjælp til selvhjælp, med det sigte at opnå bedre balance både fysisk, kemisk, følelsesmæssigt og spirituelt.

For at afklare hvor der er ubalancer i kroppen der medfører ubehagelige symptomer, anvender jeg det grundlæggende redskab i kinesiologien, der kaldes muskeltest: Med et let tryk på en arm eller et ben eller, tester jeg om den pågældende muskel bliver i udgangspositionen. Gør den det, betyder det at livsenergien cirkulerer frit i den energistrøm (meridian) som forsyner musklen med energi. Hvis armen giver efter for presset, er det tegn på en energimæssig blokering.
Kroppens celler har hukommelse, hvilket giver mulighed for at kommunikere bevidst og ubevidst med kroppen via muskeltestning. Vi finder det der stresser kroppen, og hvor i krop eller sind stressen har sit udgangspunkt. Korrektion/afbalancering af ubalancer – fx eksem, allergi, koncentrationsbesvær, etc. etc.- korrigeres ved hjælp af forskellige teknikker tilpasset ubalancen Det kan være massage af lokale refleks- og akupunkturpunkter, kropslige øvelser, stresshåndtering, Tankefelt terapi. Måske har du brug for en kostændring, eller tilføjelse af homøopati eller kosttilskud.

Vi arbejder sammen om dit ønskede mål og alt efter din problematik er der ofte brug for flere afbalanceringer. Det sker at en enkelt afbalancering er tilstrækkelig, andre gange er der brug for 3-5 gange. Nogen kommer over en årrække med lange mellemrum, for at få en opdatering af fx vitaminer/mineraler og kost. En stor fordel ved kinesiologi er, at du er med til at styrke dig selv, ved at understøtte den kinesiologiske test i din hverdag, med evt. fremtestede midler, kostændring eller/og øvelser.